Zo begon het insta-berichtje van Peter van Haastrecht. Windows 10 om precies te zijn. Bijgesloten was een aantal foto’s van zijn scherm. En warempel, op zijn laptop prijkte mijn foto van de Huisman Mosterdmolen op de Zaanse Schans uit 2018. Hoe komt ie daar? hoorde ik mijzelf denken… Het antwoord liet niet lang op zich wachten; Martijn van der Nat / EyeEm / Getty stond erbij in de credits. Kon niet missen. Even inloggen bij EyeEm en ja hoor; niet lang geleden is dit beeld twee keer aangeschaft via de ‘Getty images Partner collection’. Leuk! Meestal zie je niet wat er met je beelden gebeurt en nu krijg ik zomaar ineens een levensechte blik op mijn beelden in gebruik. 

Het was ook een leuke aanleiding om dit wereldkundig te maken. Zoiets gebeurt je niet elke dag. Dus met mijn eerstvolgende instagram post besteedde ik hier aandacht aan en wat bleek? Nog veel meer mensen hadden hem gezien! Heb veel leuke reacties gekregen! Nu ben ik natuurlijk reuze benieuwd hoe lang het beeld blijft staan en of dit verhaal nog een staartje gaat krijgen. We zullen zien, van exposure alleen kan je geen brood kopen… 😉

Ik bied veel van mijn beelden aan via stockwebsites, maar de laatste tijd upload ik voornamelijk via Nationale Beeldbank omdat deze alleen maar exclusieve content willen. Natuurlijk blijven de eerdere beelden wel beschikbaar op de andere websites en daaruit is ook deze verkoop gedaan. Rijk wordt je er niet van, tenzij je echt heel gericht gaat fotograferen. Maar anders had dit beeld alleen maar op een hard-drive gestaan en nu zijn er nog meer mensen die ervan kunnen genieten, dat is toch ook wel wat waard.

Ik vond het in ieder geval een leuke ervaring zo. En misschien moet ik toch een weer wat meer bij andere sites gaan uploaden…

2 comments

 1. Comment by Peter van Haastrecht

  Peter van Haastrecht Reply 4 maart 2021 at 11:30

  Haha ik denk ik google mijzelf even. Kijken waar mijn foto’s blijven, kom ik dit tegen :d hahahahaha nice 🙂

  • Comment by Martijn van der Nat

   Martijn van der Nat Reply 4 maart 2021 at 13:40

   Ere wie ere toekomt toch? Ben nog steeds reuze blij dat je me erop attendeerde!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Go top
error: Content is protected !!