Soms zie je van die foto’s en vraag je je af; Hoe doen ze dat toch? Welke instellingen heb je nodig om ’s avonds en ’s nachts goede foto’s te maken? Hoe zorg je ervoor dat je foto’s niet bewogen zijn? Hoe fotografeer je lichtstrepen en lichtsterretjes? Ik leer je deze technieken graag tijdens een workshop avondfotografie in Leiden. De eerstvolgende workshop staat gepland voor vrijdag 1 oktober 2021.

De cursus vindt plaats in Leiden. We verzamelen om 19:30 uur in mijn studio en na ontvangst en een korte uitleg gaan we met de camera op pad. We maken een wandeling langs enkele bekende, en minder bekende fotogenieke plekjes in de binnenstad van Leiden. Tijdens deze wandeling ga je zelf aan de slag met foto’s maken en krijg je praktische begeleiding om zo jouw avondfotografie een te verbeteren.

Niveau: beginners met basiskennis van fotografie (diafragma, sluitertijd, iso)

Aantal deelnemers: maximaal 8

Benodigdheden: Camera die handmatig ingesteld kan worden, een statief en eventueel een afstandbediening.

Programma Workshop avondfotografie Leiden

Locatie: Verzamelen om 19:30 uur in de binnenstad van Leiden

We bezoeken de volgende locaties;

  • Leidse Schouwburg
  • Schipholweg
  • Centraal Station
  • Molen de Valk
  • Morspoort

Tijdsduur: ongeveer 3 uur

Prijs: € 45,-

Wat heb je nodig?

In het donker foto’s maken zonder statief is bijna onmogelijk. Camera’s worden wel steeds beter maar hebben ook hun beperkingen  Een statief is dus een vereiste om mee te nemen. Ook biedt het fotograferen van een statief weer de mogelijkheid om met een langere sluitertijd te fotograferen. Daarnaast heb je natuurlijk een camera nodig die handmatig ingesteld kan worden met diafragma, sluitertijd en iso. Enige kennis van diafragma, sluitertijd en iso is wel noodzakelijk. Een afstandbediening is niet noodzakelijk maar handig. Neem ook voor volle batterij en eventueel een reserve batterij mee. Hou er rekening mee dat we ons lopend zullen verplaatsen tussen de verschillende locaties.

De duur van de Workshop is 3 uur en de kosten voor deze workshop zijn € 45,- Deze dienen uiterlijk een week van tevoren worden voldaan. Annuleren kan kosteloos tot een week van tevoren. Maximaal aantal deelnemers is 8. Bij slecht weer wordt de workshop in overleg verschoven.

Schrijf je hier in voor deze workshop

Close
Go top
error: Content is protected !!